Річний звіт за 2012 рік

16. Відомості про аудиторський висновок

Звiт щодо Фiнансової Звiтностi

Ми провели аудит фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства “Мультi Весте Україна 3” (далi – Товариство) (код ЄДРПОУ 35575330, що знаходиться на вул. Богдана Хмельницького, буд 19-21, 01030, м. Київ, зареєстроване 29 березня 2011 р.), що додається, яка включає баланс станом на 31 грудня 2012 р., звiт про фiнансовi результати, звiт про власний капiтал, звiт про рух грошових коштiв за рiк, що минув на зазначену дату, та примiтки до них, якi включають стислий виклад важливих аспектiв облiкової полiтики та iншу пояснювальну iнформацiю.

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу

Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання та достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi згiдно з Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку України, законодавства України, чинних положень про подання рiчних звiтiв емiтентами цiнних паперiв до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку України, та за таку систему внутрiшнього контролю, яку управлiнський персонал визначає потрiбною для того, щоб забезпечити складання фiнансової звiтностi, яка не мiстить суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки.

Вiдповiдальнiсть аудиторiв

Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту, прийнятих в якостi Нацiональних стандартiв аудиту рiшенням Аудиторської Палати України №229/7 вiд 31 березня 2011 р., та вiдповiдно до вимог, прийнятих рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку №1360 вiд 29 вересня 2011 р. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб’єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб’єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, виконаних управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi.
Ми вважаємо, що отримали достатнi та прийнятнi аудиторськi докази для висловлення думки.

Висловлення думки

На нашу думку, фiнансова звiтнiсть представляє достовiрно, в усiх суттєвих аспектах, фiнансовий стан Товариства на 31 грудня 2012 р., його фiнансовi результати та рух грошових коштiв за рiк, що закiнчився на зазначену дату, вiдповiдно до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України.

Пояснювальнi параграфи

Не змiнюючи нашої безумовно-позитивної думки, ми звертаємо увагу на Примiтку 3 до фiнансової звiтностi, в якiй зазначено, що Товариство постiйно несло збитки, i станом на
31 грудня 2012 р. мало вiд’ємний власний капiтал у розмiрi 74 970 тисяч гривень, її поточнi зобов’язання перевищували поточнi активи на 54 200 тисяч гривень. Цi умови, а також iншi питання, викладенi у Примiтцi 3, вказують на iснування суттєвої невизначеностi, яка може поставити пiд значний сумнiв здатнiсть Товариства продовжувати безперервну дiяльнiсть.

Звiт щодо iнших юридичних i законодавчих вимог

Звiт щодо вимог Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку

Наш аудит було проведено з метою формування думки щодо фiнансової звiтностi в цiлому. Згiдно з Рiшення Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку №1360 вiд 29 вересня 2011 р., нашi аудиторськi процедури були направленi на розкриття iнформацiї у фiнансовiй звiтностi згiдно з Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку України, законодавства України та чинних положень про подання рiчних звiтiв емiтентами цiнних паперiв до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку України. Ми провели аудит вiдповiдно до договору про надання послуг з проведення аудиторської перевiрки № 294-SA/2012 вiд 6 грудня 2012 р. Аудит було проведено в перiод з 6 грудня 2012 р. по 18 березня 2013 р.

На нашу думку, iнформацiя розкрита у фiнансовiй звiтностi, була пiдготовлена, у всiх суттєвих аспектах, згiдно з Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку України, законодавства України та чинними положеннями про подання рiчних звiтiв емiтентами цiнних паперiв до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку України.
Крiм того, вiдповiдно до вимог рiшення Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку №1360 вiд 29 вересня 2011 р. ми повiдомляємо наступне:

* Станом на 31 грудня 2012 р. та 31 грудня 2011 р. Товариство не дотримувалося вимог частини третьої статтi 155 Цивiльного кодексу України щодо вартостi чистих активiв;
* Ми не мали змоги перевiрити наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю та iншою iнформацiєю пiдготовленою Товариством та поданою до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку разом з фiнансовою звiтнiстю, оскiльки такої iнформацiї не було нам надано;
* Протягом року, що закiнчився 31 грудня 2012 р., Товариство дотримувалося вимог щодо виконання значних правочинiв, що перевищують 10 вiдсоткiв вартостi активiв, вiдповiдно до статтi 70 Закону України «Про акцiонернi товариства»;
* Iнформацiя, що розкрита у фiнансовiй звiтностi, належним чином представляє стан корпоративного управлiння, у тому числi стан внутрiшнього аудиту Товариства;
* Пiд час проведення аудиту ми визначили та здiйснили оцiнку ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки вiдповiдно до Мiжнародного стандарту аудиту МСА 240 «Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi».
* Станом на 31 грудня 2012 р. статутний капiтал у розмiрi 575 тисяч гривень вiдповiдає установчим документам та був сплачений грошовими коштами у повному обсязi.
* Станом на 31 грудня 2012 р. Товариство не є емiтентом iпотечних облiгацiй.
* Як зазначено у примiтцi 16 до фiнансової звiтностi, Товариство прийняло рiшення про збiльшення статутного капiталу на суму 537 049 650 гривень шляхом випуску 537 049 650 простих акцiй номiнальною вартiстю 1 гривня, якi розмiщуються за цiною 1 гривня кожна. Цi акцiї не є забезпеченими.

Iнше питання

В нашому звiтi датованому 14 лютим 2013 р., ми висловили думку щодо фiнансової звiтностi Товариства станом на та за рiк, що закiнчився 31 грудня 2012 р. З цiєї дати управлiнський персонал Товариства зробив додатковi розкриття в iншiй iнформацiї, яку вимагає Державна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку. На нашу думку, цi додатковi розкриття в iншiй iнформацiї, були пiдготовленi, в усiх суттєвих аспектах, згiдно з чинними положеннями про подання рiчних звiтiв емiтентами цiнних паперiв до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку України. Вiдповiдно, наш теперiшнiй висновок щодо фiнансової звiтностi Товариства станом на та за рiк, що закiнчився 31 грудня 2012 р., представлений тут, не вiдрiзняється вiд попереднього.